Ditticento

Tisztelgés a nagy nevettető előtt

Géczi Zoltán (szerk.): Robin Williams

2020. április 14. - Ditticento

robinwilliams.gif

Máig emlékszem a napra, amikor meghalt. Még annál a multinál dolgoztam, ami azóta már megszüntette azt a bizonyos tevékenységi körét, mindenesetre amikor egyik kollégám elkiáltotta magát, hogy ”Meghalt Robin Williams, felakasztotta magát!” kábé mind a negyven ember a szobában abbahagyta, amivel éppen foglalkozott. Igazából a mai napig nem tudom felfogni, hogy így ment el közülünk, önkezűleg, egy öv segítségével.

Egyébiránt nem vártam túl sokat ettől a könyvtől, belelapozgatva elég felszínesnek és darabosnak találtam. Szerencsére ezzel együtt adtam neki esélyt és egyáltalán nem bántam meg. A töredezettség abból is fakadhatott, hogy jópár újságíró/filmkritikus/humorista működik közre a könyvben, Robin Williams életútját elég szépen felosztották egymás között, korabeli Filmvilág-kritikákat is beemelve az egyes filmekhez kapcsolódóan, nekem ez határozottan bejött. A filmográfián végigmenve pedig azt hiszem, elő fogok venni pár régen nem látott darabot, ahogyan kedvet csinált a könyv olyan filmjeihez is, amelyekhez nem volt még szerencsém.

Tetszettek nagyon a stand-up előadásokból vett szemelvények is, szépen kiemelték a tényt, hogy címszereplőnk sokkal érzékenyebb és boldogtalanabb volt, mint amit kinéztünk volna belőle. Azt hiszem, ezek a humoristák tudnak igazán nagyot alkotni. Tudjátok, ahogy az édes süteménybe is kell egy pici só.
Halála után Facebook-on megosztottam ezt a képet, azt hiszem, önmagáért beszél:

robin-williams-i-used-to-thing-the-worst-thing-in-life-was-to-end-up-all-alone.jpg

A tragikus téma dacára érdemes elolvasni azoknak, akiket egy kicsit is érdekel ennek a kivételes tehetségű színész-komikusnak az életútja, ha nem is a legmélyebb alkotás, de szép emléket állít.

Képek forrása: https://www.yahoo.com, http://www.myawesomequotes.com

_____________________________________________________________________________

Olvasás időpontja: 2019. február 2., 22:40 → 2019. február 14., 11:43

Értékelés: ★★★★ (4,5/5)

A könyv adatai:
Szerzők: Bajtai András, Bakó Krisztián, Baski Sándor, Hajdók Dávid, Hercsel Adél, Huber Zoltán, Miklya Anna, Sepsi László, Soós Tamás, Szalontai Anita, Teszár Dávid, Vágvölgyi B. András
Kiadó: Duna Könyvklub
Puhatáblás, 240 oldal
Kiadás éve: 2014

A bejegyzés trackback címe:

https://ditticento.blog.hu/api/trackback/id/tr915613022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása