Ditticento

Create This Book #01

A kezdetek

2020. április 25. - Ditticento

ctb.jpg

Követek néhány művészt/művészpalántát a YouTube-on. Ha egy ügyeskezű YouTuber szórakoztat, gyönyörködtet vagy inspirál, jó eséllyel eléri, hogy én is a tárcámba nyúljak, ha a piacra dob valamit.

moriah-elizabethh.jpg

Moriah Elizabeth egy amerikai graphic designer, akinek YouTube-csatornáján igen sokféle tevékenységet követhetünk nyomon. Egyik kedvenc műfaja az úgynevezett squishy-k (magyarul nem is tudom, van-e rá kifejezés, a stresszlabdánál puhább anyagból készült nyomogatható figurák) renoválása, a bénán kivitelezett vagy néha szó szerint a kutya szájából kitépett munkadarabokat a rajongók küldik el ennek a lánynak, ezek a Squishy makeover videók. Ugyanezen feljavított produktumokat olykor elkészíti süteményformában is, ezeket Squishy Bakeover néven találhatjuk meg. (Nagyon zárójelesen megjegyezném, ez utóbbi a legkevésbé kedvelt tartalmam a csatornán. Nekem nem vicces, ha valaki a konyhában bénázik és az amerikai jólétből fakadóan pókerarccal pocsékolja el az ételt, amikor máshol meg nincs mit enni.)

A csajszi ismert még a kézműves készleteket fikázó értékelő Kit Review-iról is, illetve egy másik sorozatában különféle kézműves technikákat mutat be.

Ami miatt viszont posztot, mi több, sorozatot érdemelt nálam, az a Wreck This Journal (magyarul Nyírd ki ezt a naplót címmel jelent meg) ötletére hajazó saját gyártású könyve, a Create This Book. Szóval rendeltem is egy példányt belőle a Bookdepository oldalán keresztül, ezért vannak a cég nevével fémjelzett könyvjelzők a képen.

Hogy mit is várhatunk ettől a könyvtől? Ami engem illet, messze vagyok Moriah Elizabeth tehetségétől, szóval nagy művészi értéket itt nem, de az alábbi videóban végiglapozhatjuk, ő miket alkotott. Angolul kevésbé tudók kedvéért a néma változatot mutatom:

 

 Kép forrása: thenetline.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ditticento.blog.hu/api/trackback/id/tr3315639194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása